Middenkaderfunctionaris smart industry

Middenkaderfunctionaris smart industry

Met nieuwe ontwikkelingen komen nieuwe beroepen. De middenkaderfunctionaris smart industry is daar een typisch voorbeeld van. Het is iemand die goed werkende systemen, producten of applicaties oplevert temidden van het 'internet of things'. Ben jij klaar voor de toekomst?

Opleiding

 • Robotica, internet-of-things, big data, cloud-computing en augmented reality zijn onderdeel van deze opleiding. Je leert programmeren in verschillende programmeertalen. Je leert embedded systems te gebruiken en leert alles over het aansturen van slimme apparaten. Je krijgt vakken als besturingstechniek, technische bedrijfskunde en ICT.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  62%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  82%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als middenkaderfunctionaris smart industry werk je in een team van verschillende specialisten. Alles is erop gericht om slimme dingen te maken die de productieprocessen verbeteren. Je hebt kennis van techniek, digitalisering en applicatieontwikkeling en kunt goed problemen analyseren en oplossen.Je draagt bij aan een goed werkend systeem, product of applicatie, die voldoet aan de eisen van de opdrachtgever en je hebt bijgedragen aan het verbeteren van het productieproces.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken