Fashion product coordinator

Fashion product coordinator

Als fashion product coordinator ben jij de regelaar binnen het modebedrijf. Jij zorgt ervoor dat de ontworpen collectie op het juiste moment in de juiste winkels hangt.

Opleiding

 • Tijdens de opleiding leer je hoe je prijsberekeningen kunt maken en leer je inschatten of een collectie commercieel haalbaar is. Je leert planningen opstellen en processen bewaken. Natuurlijk doe je textiel- en productkennis op en leer je hoe je trends kunt herkennen. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  58%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  41%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  80%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als fashion product coordinator werk je meestal in een bedrijf dat kleding in het buitenland laat maken. Het ontwerpen van de kleding wordt door het bedrijf in Nederland gedaan. Jij bent de schakel tussen de werkzaamheden in Nederland en in het buitenland. Je zorgt voor eenduidige en heldere informatie tussen producent en bedrijf. Je beoordeelt of de collectie commercieel en technisch past binnen het bedrijfsplan. Je koopt grondstoffen die nodig zijn voor de productie en beoordeelt de binnengekomen monsters. Je plaatst productieorders, maar ook kun je productieorders of delen ervan stopzetten als dat nodig is. Je hebt contact met buitenlandse productieateliers.

Zoeken