Adviseur duurzame leefomgeving

Adviseur duurzame leefomgeving

Minder afval, duurzame producten, gezondere eetpatronen en meer groen in de stad, zie jij dat als jouw missie? Ga dan voor de opleiding adviseur duurzame leefomgeving! Het heeft het allemaal in zich en is enorm toekomstgericht.

Opleiding

 • Tijdens de opleiding komen ecologie, biodiversiteit en circulaire economie aan bod. Daarnaast leer je over culturele verschillen, gezonde leefstijl en voeding.  Ook duurzame energie- en waterbeheersing staan op het programma. Zo doe je de kennis op die je nodig hebt om projecten uit te denken en op te starten. Je leert met deze opleiding plannen en organiseren.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  78%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  71%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als adviseur duurzame leefomgeving heb je een passie voor natuur. Je organiseert of begeleidt projecten. Je volgt de trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving. Bij al je werkzaamheden weeg je af of het goed is voor  de mens. Alle aspecten van duurzaamheid en de uitgangspunten van een circulaire economie spelen hierbij een belangrijke rol.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken