Allround coördinator instructeur buitensport

Allround coördinator instructeur buitensport

Ben jij sportief aangelegd en hou je er van om mensen te activeren in de buitenlucht? Dan is dit echt een beroep voor jou. Als je niet met mensen aan het sporten bent, zorg je er voor dat de omgeving netjes onderhouden wordt, of help je bij de aanleg van nieuw groen.

Opleiding

 • Je leert hoe je trainingsprogramma's opstelt en hoe je instructie geeft voor de buitensport. Je leert waar je op moet letten zodat de veiligheid van deelnemers niet in het gedrang komt. Je leert plannen en organiseren en hoe je een begroting maakt. Daarnaast leer je hoe je de groene omgeving aanlegt en onderhoudt. Hoe de machines en apparaten werken, waar je mee werkt en hoe je ook daar de veiligheid in het oog kunt houden.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  75%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround coördinator instructeur buitensport werk je met groepen mensen. Begeleiden, coachen en trainen, terwijl je buiten bezig bent. Daarnaast houd je je ook bezig met de aanleg en het onderhoud van recreatieterreinen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken