Vakexpert agrarisch loonwerk

Vakexpert agrarisch loonwerk

Op het land zaaien, oogsten en het land bewerken? Als vakexpert agrarisch loonbedrijf werk je voornamelijk in de buitenlucht. Je wordt steeds voor een periode verhuurd, onder andere aan landbouwbedrijven.

Profiel Groen
Richting Groen
Code 25556
 • Niveau 4
 • 3-4 jaar
 • bol, bbl

Opleiding

 • Tijdens de opleiding leer je de techniek, de bediening en het onderhoud van de machines. Ook leer je wat grondwerk inhoudt en hoe je kunt zaaien en oogsten. Daarnaast leer je leidinggeven aan medewerkers en onderhandelen met opdrachtgevers en leveranciers. De administratie en wet- en regelgeving komen ook aan bod.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  81%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  29%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  90%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.3
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  66%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als vakexpert agrarisch loonwerk combineer je groen, grond en infra. Groen, want je houdt je bezig met buitenwerk. Grond, want je zorgt er bijvoorbeeld voor dat landbouwgrond klaargemaakt wordt om aardappels te poten. En infra, omdat je aan de slag kunt in de grond-, weg- en waterbouw. Je bent verantwoordelijk voor een afdeling binnen een bedrijf of voor een project. Je maakt werkplanningen, verdeelt werkzaamheden, houdt de administratie bij en zorgt voor de informatie die aan de medewerkers gegeven wordt. Je vindt het leuk om veel verschillende dingen te doen. Verder is het belangrijk dat je goed met opdrachtgevers kunt communiceren.

Zoeken