Medewerker voeding en technologie

Medewerker voeding en technologie

Voeding als snacks, snoep, frisdrank, taart en sauzen wordt in fabrieken gemaakt en ingepakt. Als medewerker voeding en technologie werk je daar lekker aan mee. Je let op de hygiëne en op de kwaliteit.

Opleiding

 • Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding en technologie.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  5.5
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  80%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  70%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  100%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  97%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 16

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Goede voeding is belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van iedereen. Als medewerker voeding en technologie ben je bezig met de bereiding van allerlei soorten voeding. Je bent inzetbaar op verschillende plekken bij het productieproces. Je neemt het recept door, de bereiding gegevens en de planning. Je zet de ingrediënten en verpakkingen klaar en maakt de apparatuur klaar voor gebruik. Je werkt volgens procedures in een vastgesteld tempo.

Zoeken