Medewerker voeding en technologie

  • 25460
  • Niveau 2
  • 1-2 jaar
  • bol, bbl

Medewerker voeding en technologie

Voeding als snacks, snoep, frisdrank, taart en sauzen wordt in fabrieken gemaakt en ingepakt. Als medewerker voeding en technologie werk je daar lekker aan mee. Je let op de hygiëne en op de kwaliteit.

Profiel Groen
Richting Voeding

Kans op stage

Onbekend

Kans op leerbaan

Kans op werk

Opleiding

  • Je leert zelfstandig producten bereiden, verpakken en controleren. Vakken als hygiëne, productbereiding en het bedienen van apparatuur komen voorbij. Ook krijg je les in laboratoriumonderzoek en het berekenen van recepturen. Je leert letten op kwaliteit en hoe je moet handelen als er iets verkeerd gaat. Samenwerken is ook onderdeel van deze opleiding tot medewerker voeding en technologie.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

  • Als medewerker voeding en technologie ben je bezig met de bereiding van allerlei soorten voeding. Je bent inzetbaar op verschillende plekken bij het productieproces. Je neemt het recept door, de bereiding gegevens en de planning. Je zet de ingrediënten en verpakkingen klaar en maakt de apparatuur klaar voor gebruik. Je werkt volgens procedures in een vastgesteld tempo.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken