Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

  • 25461
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar
  • bol, bbl

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

Kaasmaker, bierbrouwer, laborant en nog veel meer kan je worden na deze opleiding.  De wereld van voeding is een heel internationaal en is altijd in beweging. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Opleiding

  • Wat leer je?

    Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan, en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord.  De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen komen allemaal voorbij.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding
  • Studie in cijfers

    bol bbl
    Leerweg bol
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    6.7
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    76%
    Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    59%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    91%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    83%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    99%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 17,56

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Je weet je alles van het maken van voedsel- of drankproducten. Goede voeding is belangrijk. Het draagt bij aan de gezondheid van iedereen. In het bedrijf waar je werkt, heb je op dat gebied ook alle touwtjes in handen. Je stelt de apparatuur en machines in en je geeft leiding aan je medewerkers. Je houdt rekening met de beperkte houdbaarheid van je producten. Je doet goed werk als je kunt garanderen dat de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid in jouw bedrijf honderd procent in orde zijn. Je bereidt en verpakt voedingsmiddelen voor mens en dier. Je leidt het productieproces in goede banen, bedient machines en stelt ze af.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma werk te vinden dat bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken