Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

  • 25461
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar
  • bol, bbl

Vakbekwaam medewerker voeding en technologie

Kaasmaker, bierbrouwer, laborant en nog veel meer kan je worden na deze opleiding.  De wereld van voeding is een heel internationaal en is altijd in beweging. Wil jij daar je bijdrage aan leveren?

Opleiding

  • Tijdens de opleiding tot vakbekwaam medewerker voeding en technologie leer je van alles over voedsel en alle variaties die er zijn. Je leert over de productie ervan, en het hele proces dat er achter zit tot aan je bord.  De vakken voedingsleer, levensmiddelentechnologie en kwaliteitskennis, microbiologie, natuurkunde, scheikunde, wiskunde, economie, ondernemen komen allemaal voorbij.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

  • Als medewerker voeding- en technologie weet je alles van het maken van voedsel- of drankproducten. In het bedrijf waar je werkt heb je op dat gebied ook alle touwtjes in handen. Je stelt de apparatuur en machines in en je geeft leiding aan je medewerkers. Je houdt rekening met de beperkte houdbaarheid van je producten. Je doet goed werk als je kunt garanderen dat de hygiëne, kwaliteit en voedselveiligheid in jouw bedrijf honderd procent in orde zijn. Je bereidt en verpakt voedingsmiddelen voor mens en dier. Je leidt het productieproces in goede banen leiden, bedient machines en stelt ze af.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken