Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen
Deel deze opleidingVakexpert industrieel produceren van levensmiddelen
In de levensmiddelenindustrie worden de productiemethoden steeds geavanceerder door automatisering en technische innovaties. Met jouw kennis van deze technologieën én van grondstoffen, receptuur en voedselveiligheid sla jij de brug tussen twee werelden: techniek en groen!
Opleiding
-
Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert de eisen kennen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces, van oogst tot verpakking. Daarnaast leer je de technische systemen bedienen die gebruikt worden in de voedingsindustrie. Je leert werken met controle- en bedieningsapparatuur.
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Als vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen werk je als operator of productiemedewerker in geautomatiseerde voedselverwerkende bedrijven. Vanuit een centrale bedieningskamer stuur je het proces aan. Buiten de bedieningskamer los je technische problemen op. Je hebt kennis van voedsel, receptuur en voedselveiligheid en van installaties en machines. Voeding en technologie komen samen in jouw werk.