Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen

  • 26016
  • Niveau 4
  • 3-4 jaar
  • bol

Vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen

In de levensmiddelenindustrie worden de  productiemethoden steeds geavanceerder door automatisering en technische innovaties. Met jouw kennis van deze technologieën én van grondstoffen, receptuur en voedselveiligheid sla jij de brug tussen twee werelden: techniek en groen!

Opleiding

  • Wat leer je?

    Tijdens deze opleiding leer je over voedselkwaliteit, levensmiddelenleer en voedselveiligheid. Je leert de eisen kennen rond voedselkwaliteit in het hele productieproces, van oogst tot verpakking. Daarnaast leer je de technische systemen bedienen die gebruikt worden in de voedingsindustrie. Je leert werken met controle- en bedieningsapparatuur. 

     

    De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding

Beroep

  • Als vakexpert industrieel produceren van levensmiddelen werk je als operator of productiemedewerker in geautomatiseerde voedselverwerkende bedrijven. Vanuit een centrale bedieningskamer stuur je het proces aan. Buiten de bedieningskamer los je technische problemen op. Je hebt kennis van voedsel, receptuur en voedselveiligheid en van installaties en machines. Voeding en technologie komen samen in jouw werk.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken