Food professional

  • 26003
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar
  • bol

Food professional

Heb jij een passie voor food en bedenk je graag nieuwe food concepten? Als food professional ga je er helemaal voor! Ontdek de mogelijkheden en zoek de grenzen op!

Opleiding

  • Wat leer je?

    Je doet basiskennis op van voeding en voedingsleer en leert hoe je omgaat met versproducten. Als food professional leer je hoe je food concepten ontwikkelt en uitwerkt. Je leert luisteren naar klanten en hoe je je concept daarop aan kunt passen. Marketing, verkoop, prijscalculaties en hygiëne-eisen komen ook voorbij tijdens de opleiding. 

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Voor de food professional is het werken met food een passie. Als food professional voer je zelfstandig productiewerkzaamheden uit. Daarnaast ben je vaak het directe aanspreekpunt voor klanten. In opdracht onderzoek je de markt, creëer je beleving en draag je bij aan het behalen van commerciële doelen. Je neemt (wettelijke) eisen in acht en werkt volgens de regels om de voedselveiligheid te garanderen..

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma werk te vinden dat bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken