Allround hospitality medewerker

Allround hospitality medewerker

Hospitality, oftewel gastvrijheid en klantvriendelijkheid, is er op gericht mensen een unieke ervaring te bieden. Of je nu bij een hotel, restaurant of evenementenbureau werkt. Jouw werk draait om de klant en hoe je het contact onvergetelijk kunt maken. 

Opleiding

 • Je leert hoe je een gast zich laat thuis voelen: van ontvangst tot uitzwaaien. Je leert het werk achter de receptie en hoe je reserveringen beheert. Je leert Engels en nog een andere moderne vreemde taal. Communicatie is natuurlijk een groot onderdeel van deze opleiding. Je leert hoe je klanten ontvangt en hoe je adviesgesprekken voert. Ook activiteitenplanningen, en -begeleiding komen aan bod. Tenslotte leer je horecavaardigheden, zoals bestellingen opnemen, serveren, afruimen en afrekenen. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  27%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  50%
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround hospitality medewerker organiseer je evenementen, je zorgt voor een goede sfeer en ondertussen verzorg je ook nog de bediening. Je bent een actieve en gastvrije duizendpoot in het horeca of recreatie-bedrijf. Het is gevarieerd werk waarin je veel contact hebt met mensen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken