Slager-traiteur

  • 25424
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar

Slager-traiteur

Als slager-traiteur weet jij je klanten steeds weer iets lekkers voor te schotelen. Je bedenkt en maakt warme maaltijden, maaltijdsalades, soepen, broodjes en bijvoorbeeld hartige taarten.

Opleiding

  • Tijdens de opleiding tot slager-traiteur leer je hoe je de lekkerste gerechten klaarmaakt. Je leert welke ingrediënten goed bij elkaar passen en welke methoden je gebruikt. Daarnaast komen hygiëne, kwaliteit, marketing en planning aan bod. In je werk zul je ook medewerkers aansturen en begeleiden. Leidinggeven is ook een onderdeel van de opleiding.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

  • Steeds meer consumenten willen korter in de keuken staan en kopen graag kant-en-klaar maaltijden. Het verzinnen en maken van deze producten is jouw taak als slager-traiteur. Ook het maken van buffetten hoort erbij. Trends in eten veranderen snel. Als slager-traiteur speel je daar op in. Oog voor trends, houden van koken en lekker eten en een creatieve blik zijn daarom belangrijke eigenschappen van de slager-traiteur.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken