Uitvoerend bakker

  • 25173
  • Niveau 2
  • 1-2 jaar
  • bol, bbl

Uitvoerend bakker

Ben jij gek op brood en gebak en zou je dat graag zelf maken? Word uitvoerend bakker! Dan werk je achter de schermen in de bakkerij.

Opleiding

  • Je leert taarten, koekjes, broden, gebak en nog veel meer bakkersproducten bakken. Je leert welke ingrediënten je nodig hebt voor een perfect resultaat. Ook leer je werken met de machines en gereedschappen in de bakkerij. Hygiënisch werken is heel belangrijk in dit beroep, dus je leert ook hoe je alles weer schoon moet maken.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

  • Als uitvoerend bakker maak je diverse bakkerijproducten, zoals appeltaarten, broodjes en gebakjes, maar ook het fijnere werk behoort tot de dagelijkse taken. Je bent creatief ingesteld, en je hebt ook een klantvriendelijke instelling. De werkruimte bij de ambachtelijke bakkerij is vaak verbonden met de winkel, zodat je rechtstreeks contact met klanten hebt. Je werkt met moderne apparaten en ook handmatig. Je voert de werkzaamheden over het algemeen lopend en staand uit. Dit vereist de nodige krachtsinspanning bij het tillen, verplaatsen van grondstoffen of (platen met) deegstukken.Vroeg opstaan en in een hoog werktempo allerlei producten maken horen bij het vak. Het is niet drie uur doen over een taart zoals in programma’s als heel Holland bakt.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken