Worstmaker

  • 25426
  • Niveau 3
  • 2-3 jaar

Worstmaker

Word jij worstmaker, dan kies je voor een echt ambachtelijk vak. Je bedenkt en maakt verschillende soorten worst en vleeswaren. Daarvoor geef je een eigen draai aan recepten die al bestaan.

Opleiding

  • Een worstmaker leert natuurlijk hoe worsten worden gemaakt. Je leert de basisvaardigheden van de worstmakerij. Je krijg inzicht in het productieproces en leert werken met ingrediënten en apparaten. De meest voorkomende worstsoorten en vleeswaren passeren de revue. Uiteraard leer je ook hygiënisch werken en verkrijg je kennis over de houdbaarheid van de vleeswaren.

     

    De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Beroep

  • Als worstmaker ben je verantwoordelijk voor het produceren van worst en/of vleeswaren zoals leverworst en rosbief. Omdat je te maken hebt met productieschema’s en de inkoop van grondstoffen moet je planmatig en gestructureerd werken. Je werkt met behulp van apparaten en verschillende grondstoffen. Je doel is het maken van goede producten die de klant met veel plezier koopt. Als worstmaker zorg je dat er voldoende grondstoffen op voorraad zijn en bepaal je samen met de chef welke producten je gaat maken. Je ontwikkelt en bedenkt nieuwe producten en recepten. Omdat voedselveiligheid een belangrijk onderwerp is binnen de voedingssector, spreekt het voor zich dat je veilig en hygiënisch werkt.

Schoollocaties

De kans om direct na je diploma een baan te vinden die bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken