Cloud and infrastructure technician

Cloud and infrastructure technician

Je bent verantwoordelijk voor het aanleggen, beheren en beveiligen van ICT-netwerken. Je richt je op cloudomgevingen en de daarbij behorend infrastructuur. Dankzij jou zijn clouddiensten altijd en optimaal beschikbaar voor de gebruikers.

Opleiding

 • Tijdens de opleiding krijg je ICT-gerichte vakken. (Windows, Linux, datacommunicatie, security, hardware, software, servers, programmeren, Internet of Things (Arduino en Raspberry PI), Cloud, DevOps. Er staan actuele thema’s zoals internetbeveiliging en privacy op het programma. Je werkt veel met projecten en ICT-simulaties, bijvoorbeeld van een servicedesk of van informatienetwerken. Om het allemaal nog echter te maken, ga je ook aan de slag met projecten uit het bedrijfsleven.  

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • ICT is al lang niet meer weg te denken uit ons leven. Organisaties hebben computernetwerken en informatiesystemen nodig voor hun dagelijks werk. Deze systemen draaien in de cloud en jij zorgt ervoor dat de systemen draaiend blijven. Je houdt je ook bezig met de veiligheid van de systemen zoals virussen en oneigenlijke gebruikers Je denkt in oplossingen, je kunt goed onder tijdsdruk werken en je hebt technisch inzicht.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken