Technisch specialist verbrandingsmotoren

Technisch specialist verbrandingsmotoren

Ben jij geschikt voor het grote werk? Wat denk je van stroomaggregaten, warmtekrachtcentrales of scheepsmotoren repareren?

Opleiding

 • Je leert hoe je nieuwe verbrandingsmotoren en installaties kunt testen, opstarten en bijstellen. Ook leer je storingen op te lossen door de juiste diagnoses te stellen. Je bent een specialist, dus weet hoe je complexe reparaties uit kunt voeren bij verbrandingsmotoren.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als technisch specialist verbrandingsmotoren ben je verantwoordelijk voor de inbedrijfstelling van nieuwe motoren. En als niemand het probleem aan de motor kan oplossen, kom jij in actie. Je spoort zelfstandig alle soorten storingen op. Daarna repareer je de motor of draag je de klus over aan collega’s. Je hebt veel overleg met andere technici, projectleiders en opdrachtgevers. Je bent verantwoordelijk, zorgvuldig en je bijt je vast in een klus. Langer doorwerken is voor jou geen probleem. Verder kun je goed samenwerken en vind je het leuk jouw kennis over te dragen. In het Nederlands én in het Engels.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken