Technicus human technology

Technicus human technology

Je maakt als technicus human technology het leven van mensen makkelijker. Dat doe je door de producten waarmee ze werken gebruiksvriendelijker te maken.

Opleiding

 • Je leert tijdens de opleiding de technische basiskennis die je nodig hebt. Daarnaast komen marktonderzoek, psychologie, ict en projectmanagement aan bod. Je leert concepten ontwikkelen en prototypes maken.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  83%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  65%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  89%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je past technische producten aan, aan de wensen van de klant. Je doet onderzoek en presenteert de resultaten. Daarnaast begeleid je verschillende projecten in het bedrijf. Je kan je goed inleven in verschillende situaties en je hebt gevoel voor techniek, de markt en trends. Als technicus human technology ben je op allerlei terreinen actief. Je weet hoe belangrijk het is dat voorwerpen gebruiksvriendelijk zijn en daar wil jij aan bijdragen. Voor dit werk heb je ruimtelijk inzicht nodig en je kan goed luisteren. Soms werk je alleen, soms in teamverband.

Zoeken