Genie gevechtsondersteuner III

Genie gevechtsondersteuner III

Jij bent de techneut binnen defensie. Natuurlijk werk je veilig, je leert dan ook hoe je jouw kameraden beschermt tegen gevaarlijke stoffen en explosieven. Een spannende opleiding.

Opleiding

 • Je leert werkzaamheden voor te bereiden en uit te voeren aan constructies en het onderhouden daarvan. Onderdeel van de opleiding is sport, fysieke training en persoonlijke vorming. Je krijgt les in kaartlezen, waarnemen, bouwen van observatieposten, hindernissen opruimen, radioverbindingen, militaire ehbo, hygiëne en preventieve gezondheidszorg.

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  Kijk voor deze opleiding op de website van defensie: Vacature - Soldaat Genie CBRN-specialist - WerkenbijDefensie.nl

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • De genie is een onmisbare schakel in conflicten en vredesoperaties. De genie is het meest veelzijdige onderdeel van de landmacht. De genie legt bruggen of vliegvelden aan, bouwt schuilplaatsen, uitkijkposten en gevechtsopstellingen en legt en ruimt mijnen. De genie voert werkzaamheden uit met zwaar materiaal ter ondersteuning van de infanterie en cavalerie. Ze heeft de beschikking over bruglegmateriaal, bouw- en graafmachines, bulldozers, hijskranen en brugleggende tanks.

  De genie zorgt onder alle omstandigheden, overal ter wereld, dat eigen troepen vrij kunnen bewegen en de tegenstander dit niet kan. Daarnaast zorgt de genie voor bescherming en voor leefbaarheid op plekken waar de krijgsmacht wordt ingezet. Dit doen ze met veel technische kennis en improvisatietalent. Genisten zijn vakkundig, efficiënt, breed inzetbaar en gebruiken hun technisch talent om hun opdrachten te volbrengen.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken