Maatschappelijk verzorgende-IG plus

Maatschappelijk verzorgende-IG plus

Zelfstandig wonen, daar draait het om. Je begeleidt en helpt mensen met medische zorg, persoonlijke verzorging en met het huishouden. 

Opleiding

 • Je leert hoe je mensen in hun eigen leefomgeving verzorgt. Je leert hoe je psychologische en sociale problemen kunt herkennen. Verpleegtechnische handelingen komen aan bod, denk daarbij aan het geven van injecties. Wat je ook leert is samenwerken en overleggen. Communicatie maakt dus ook onderdeel uit van deze opleiding.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  17%
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  18%
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Welzijn en zorg horen bij elkaar. Je combineert de taken van een verzorgende met die van een medewerker maatschappelijke zorg. Je ondersteunt bij wonen, het huishouden en persoonlijke verzorging. je verricht eenvoudige verpleegtechnische handelingen en je herkent en reageert op somatische en/of psychische veranderingen bij een cliënt. Je onderneemt activiteiten met de cliënt en je houdt goed in de gaten welke ondersteuning je cliënt nodig heeft.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken