Eerste monteur datadistributie

Eerste monteur datadistributie

Als eerste monteur datadistributie heb je een belangrijke rol in de werking van radio, televisie en internet!

Opleiding

 • Je leert distributienetten aan te leggen en gebruiksklaar te maken. Je leert hoe je storingen kunt opsporen en oplossen. Je leert datanetwerken te onderhouden. Ook leer je leiding geven aan collega’s en hoe je het werk verdeelt. 

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je bent aan het werk met kabels van het transport- en distributienet. Je verdeelt het werk binnen de ploeg en je geeft instructies. Ook begeleid je minder ervaren collega’s. Je hebt natuurlijk aanleg voor techniek. Je bent niet alleen handig, maar ook snel en zorgvuldig. Je werkt vaak buiten. Het werk kent risico's daarom is het belangrijk om je aan de gestelde eisen te houden. Je bent milieubewust en je doet graag dingen samen met anderen. Je past je gemakkelijk aan en vindt het leuk om contact te hebben met  bewoners, opdrachtgevers en verkeer- en wetshandhavers.

Team Infra van het Koning Willem I College: Lekker flexibel!

Flexibiliteit. Hét toverwoord voor Team Infra van het Koning Willem I College. Dit team werd afgelopen voorjaar genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar, een wedstrijd van de AOb en de BVMBO....
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken