Monteur datadistributie

Monteur datadistributie

In dit beroep leg je nieuwe elektriciteits- of datanetwerken aan en kom je in actie als er een storing is. Veel leidingen zitten in de grond, dus je werkt vaak buiten.

Opleiding

 • Je leert hoe je netwerken aanlegt voor elektriciteit, radio/televisie en internet, dus ook glasvezel en kopernetwerken. Daarnaast leer je hoe deze netwerken onderhoudt en hoe je storingen kunt verhelpen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Elektriciteit, televisie, internet. Gewone dingen waarvoor ingewikkelde netwerken nodig zijn om te kunnen gebruiken. Als monteur datadistributie zorg je voor het aanleggen en onderhouden van deze netwerken. Je legt nieuwe elektriciteits- of datanetwerken aan en je komt in actie als er een storing is. Veel leidingen zitten in de grond, dus je werkt vaak buiten. Je hebt natuurlijk aanleg voor techniek.  Je bent niet alleen handig, maar ook snel en zorgvuldig. Omdat je werk risico’s met zich mee brengt, houd je je aan de gestelde eisen en ben je milieubewust. Je werkt op veel verschillende plekken. Dat kunnen grote open terreinen op een nieuwbouwlocatie zijn, maar ook steden met een dichte bebouwing.

Team Infra van het Koning Willem I College: Lekker flexibel!

Flexibiliteit. Hét toverwoord voor Team Infra van het Koning Willem I College. Dit team werd afgelopen voorjaar genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar, een wedstrijd van de AOb en de BVMBO....
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken