Voor ouders en verzorgers

Waarom is het mbo zo belangrijk?

 

Is jouw kind op zoek naar een leuke opleiding? Denk dan eens aan het mbo. Daar volgen jongeren een beroepsopleiding, bijvoorbeeld als stukadoor, software developer, doktersassistent of opticien… Ze leren een vak of beroep in de les én in de praktijk.

Waarom zou je daarvoor kiezen? Nu en in de toekomst is er een groot tekort aan mbo’ers. Dat betekent dat we beroepsgeschoolde mensen hard nodig hebben. Een mbo-opleiding geeft dus grote kans op een goede en leuke baan. Je kind gaat echt doen waar hij of zij voor is opgeleid.

Ook als je kind door wil leren na het mbo zijn er voldoende mogelijkheden, denk aan doorleren op een ander niveau van het mbo of op het hbo. En, ook niet onbelangrijk, het mbo is meer dan alleen een opleiding. Je kind legt de basis om zichzelf verder te ontwikkelen en leert hoe hij of zij later goed mee kan draaien in de maatschappij. Met een mbo-opleiding bouwt je kind aan een eigen toekomst!

Kies samen: help je kind zoeken, vinden en vergelijken op KiesMBO.nl:

‘Als het mbo wegvalt, stopt Nederland met draaien’.

Dat zegt Robbert Dijkgraaf, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de krant De Gelderlander. ‘Er zijn veel meer vakmensen nodig. Zonder extra handen in sectoren als de bouw, de energiesector, onderwijs en zorg zal de hele economie stilvallen. Het mbo is hard nodig om de innovaties van de toekomst zeker te stellen.’

Zoeken