Eerste monteur gas-, water- of warmtedistributie

Eerste monteur gas-, water- of warmtedistributie

Waar zouden we zijn zonder water, warmte en gas? Als eerste monteur zorg jij dat iedereen er warmpjes bij zit en water heeft.

Opleiding

 • Je leert de basis van het aanleggen en monteren van distributienetten. Je leert sleuven en putten te graven. Je leert de netwerken aan te leggen en te monteren. Je leert hoe je storingen kunt lokaliseren en oplossen. Ook leer je leiding geven aan collega’s en het werk verdelen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding. Je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  87%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  8%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  99%
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op een leerbaan

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Je bent aan het werk met leidingen van het transport- en distributienet. Je verzorgt het onderhoud en lost storingen op. Daarnaast verdeel je het werk binnen jouw ploeg en geef je instructies. Je bent niet alleen handig, maar ook snel en zorgvuldig. Je werkt vaak buiten. Omdat het werk risicovol is, houd je je aan de  eisen en ben je milieubewust. Je vindt het leuk om contact te hebben met bewoners, opdrachtgevers en verkeer- en wetshandhavers.

Team Infra van het Koning Willem I College: Lekker flexibel!

Flexibiliteit. Hét toverwoord voor Team Infra van het Koning Willem I College. Dit team werd afgelopen voorjaar genomineerd voor Onderwijsteam van het Jaar, een wedstrijd van de AOb en de BVMBO....

Zoeken