Eerste monteur luchtvaartuigen

Eerste monteur luchtvaartuigen

Bij vliegtuigonderhoud staat de veiligheid van de mensen in de lucht én op de grond voorop. Vliegtuigmaatschappijen besteden dan ook veel tijd en geld aan onderhoud. Wil jij jouw technische inzicht inzetten voor de luchtvaart?

Opleiding

 • Je leert hoe vliegtuigen in elkaar zitten en hoe de vliegtuigsystemen werken. Denk aan de mechanische, pneumatische en hydraulische systemen. Ook leer je welke voorschriften er zijn voor de veiligheid. Tijdens de opleiding leer je hoe je onderhoud kunt plegen en hoe je reparaties uit kunt voeren. Daarnaast leer je hoe je vliegtuigonderdelen kunt controleren en testen. Vastlegging van de werkzaamheden en leiding geven leer je ook.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  45%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als eerste monteur luchtvaartuigen heb je veel verantwoordelijkheid. Je bent technisch een vakman, je werkt zorgvuldig en houd je aan alle voorschriften. Ook als er veel tijdsdruk is. Je hebt er ook geen problemen mee om langer of extra te werken als dat nodig is. En als de veiligheid volgens jou in gevaar is, aarzel je niet om een vliegtuig aan de grond te houden.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken