(Research)Instrumentmaker: dé vakopleiding voor uitvinders, makers & denkers
De Leidse instrumentmakers School verzorgt de opleidingen tot instrumentmaker en researchinstrumentmaker, BOL (Beroeps Opleidende Leerweg), op respectievelijk mbo-niveau 3 en mbo-niveau 4.
Als (research)instrumentmaker bedenk, ontwerp en maak je precisie-instrumenten van harde materialen, zoals metaal, kunststof en glas. Met zogenoemde 'verspanende technieken' als draaien, frezen, slijpen en polijsten maak je die precies op maat. Dat doe je handmatig of met computergestuurde machines. Je stelt van onderdelen een instrument samen.
Als instrumentmaker (N3) leer je om een prototype van een instrument te maken aan de hand van tekeningen. Je denkt actief mee bij het maakproces. je test en verbetert vervolgens het instrument.
Als researchinstrumentmaker (N4) leer je naast het maken van een instrument ook hoe je van een technisch vraagstuk naar een prototype (=oplossing) moet komen. Hier ligt de focus meer op het bedenken en ontwerpen van een instrument.
De opleiding is zeer praktijkgericht; 50% van je studietijd brengt je door in de werkplaats.
Na je studie ga je werken in research & development, hightechindustrie, medische techniek of lucht- en ruimtevaart. Doorstromen naar het hbo werktuigbouwkunde of mechatronica kan ook.
Benieuwd? Kom naar een van onze Open Dagen of meet&greets. Kijk voor de data op https://www.lis.nl/voorlichtingsactiviteiten (Maak Kennis).
Hoofdadres
Bio Science Park leiden
Einsteinweg 61
2333 CC Leiden
T: 071-5681168
E: Mail deze school