Medewerker natuur, water en recreatie

Medewerker natuur, water en recreatie

Je bent vast eens op een recreatiebedrijf geweest: een bungalowpark, vakantiepark of sportterrein. Daar is vaak veel groen te vinden. Als medewerker natuur, water en recreatie zorg jij voor het groen én voor de gasten.

Profiel Groen
Richting Groen
Code 25622
 • Niveau 2
 • 1-2 jaar
 • bol, bbl

Opleiding

 • Tijdens je opleiding medewerker natuur, water en recreatie word je opgeleid voor werk in de recreatiesector. Jij leert alles rondom het aanleggen van en zorgen voor de het groen bij een vakantiepark, in bossen, bij water of in een recreatiegebied. Daarnaast leer je omgaan met gasten, het onderhoud van het recreatiepark of sportterrein en wat je moet weten van waterbeheer.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.8
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  69%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Goede kans op werk
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  66%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  16%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Goede kans op werk
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als medewerker natuur, water en recreatie voer je het beheer uit in bos, natuur, landschap en recreatieterreinen. Dat varieert van bomen blessen, hout oogsten en de bodem- en/of waterkwaliteit verbeteren tot het terrein verbeteren en onderhouden. Alles wat groeit en bloeit houd je goed in de gaten. Afwijkingen geef je door aan je leidinggevende. Tijdens het werk krijg je ook te maken met publiek en gasten. Daar ga je ontspannen mee om.

Zoeken