Manager/ondernemer horeca

  • 25184
  • Niveau 4
  • 3-4 jaar
  • bol, bbl

Manager/ondernemer horeca

Je hebt een scherp oog voor de wensen van gasten, want je wilt dat ze zich meer dan welkom voelen in jouw restaurant of hotel.

Opleiding

  • Wat leer je?

    Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie.

     

    De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding
  • Studie in cijfers

    bol bbl
    Leerweg bol
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    76%
    Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    46%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    90%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 10,7
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    6.6
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    88%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Als manager/ondernemer in de horeca ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Jij bent verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid. Omdat horecabedrijven vaak groot zijn delegeer je je werk aan afdelingschefs. Jij bent verantwoordelijk en samen zorg je ervoor dat je gasten zich welkom voelen. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid.

Marilène was na een jaar Entree niet meer te stoppen: 'Het is echt een opstap'

Het filmpje waarin Horeca en Management student Marilène Kroon haar docent Mansour bedankt is al vele duizenden keren bekeken. Niet vreemd, want Marilène heeft een mooi verhaal dat ze graag deelt....
Schoollocaties

De kans om direct na je diploma werk te vinden dat bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken