Marilène was na een jaar Entree niet meer te stoppen: 'Het is echt een opstap'

Je hebt een scherp oog voor de wensen van gasten, want je wilt dat ze zich meer dan welkom voelen in jouw restaurant of hotel.
Je leert werken in een restaurant en in een hotel. Je krijgt te maken met hotelmanagement en reserveringssystemen. Je leert leiding geven aan medewerkers. Je leert letten op kwaliteit en op hygiëne, want dat is belangrijk voor een goedlopende horecazaak. Natuurlijk leer je ook inkoop en de administratie.
Â
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Als manager/ondernemer in de horeca ben je eigenaar en/of bedrijfsleider van een horecabedrijf. Jij bent verantwoordelijk voor de gang van zaken in het bedrijf. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid. Omdat horecabedrijven vaak groot zijn delegeer je je werk aan afdelingschefs. Jij bent verantwoordelijk en samen zorg je ervoor dat je gasten zich welkom voelen. Naast het werken voor en met gasten ben je bezig met onder meer inkoop, sales en marketing, financiën en het personeelsbeleid.