Chauffeur openbaar vervoer

Chauffeur openbaar vervoer

Lekker op de weg en altijd mensen om je heen, is dat iets voor jou? Je brengt mensen met de bus op hun bestemming, veilig en op tijd.

Opleiding

 • Je leert niet alleen een bus besturen tijdens deze opleiding. Je werkt ook met mensen als je in functie bent, dus communicatie en dienstverlening zijn belangrijke vakken. Ook kan er wel eens iets gebeuren dat minder leuk is. Levensreddend handelen en omgaan met lastige situaties leer je ook tijdens de opleiding.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  98%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 16

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als chauffeur openbaar vervoer breng je passagiers op een veilige en prettige manier naar hun bestemming. Een verantwoordelijke baan! Als passagiers geen geldig vervoersbewijs hebben of zich niet netjes gedragen, weiger je hen de toegang tot de bus. En als er een technisch mankement aan de bus is, zorg je ervoor dat de schade beperkt blijft door vervangend vervoer te regelen bij de busmaatschappij. Je vindt het leuk om te rijden en om met mensen om te gaan. Je kunt je lange tijd achter elkaar concentreren. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken