Touringcarchauffeur

Touringcarchauffeur

Jij vervoert passagiers bij dagtochten in binnen- en buitenland, pendels en groepsvervoer. Zit jij graag achter het stuur en vind je het leuk om met mensen om te gaan?

Opleiding

 • Je leert een touringcar besturen tijdens deze opleiding. Maar je werkt ook met mensen, dus communicatie en dienstverlening zijn belangrijke vakken. Ook kan er wel eens iets gebeuren dat minder leuk is. Je leert daarom ook levensreddend handelen. Als je internationaal gaat rijden, zijn talen ook belangrijk voor dit beroep. Duits en Engels kunnen in je pakket zitten.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als touringcarchauffeur ben je verantwoordelijk voor het welzijn van het gezelschap. Je bent chauffeur én reisleider. Je begeleidt dagtochten en meerdaagse reizen in binnen- en buitenland. Het is een verantwoordelijk en veelzijdig vak voor ondernemende en reislustige types. Je vindt rijden leuk en de omgang met mensen. Je hebt er geen moeite mee om je lang achter elkaar te concentreren. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken