Touringcarchauffeur/reisleider

Touringcarchauffeur/reisleider

Op pad met passagiers, jong en oud, bij dagtochten of meerdaagse reisjes, lijkt je dat leuk? Je bent reisleider en chauffeur tegelijk.

Opleiding

 • Je leert niet alleen een touringcar besturen tijdens deze opleiding. Je leert ook veel over de landen om je heen en hoe je mensen veilig vervoert. Je leert hoe je reizen voor kunt bereiden. Welke routes je kunt nemen bijvoorbeeld. Als je internationaal gaat rijden, zijn talen ook belangrijk voor dit beroep. Duits en Engels kunnen in je pakket zitten.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als touringcarchauffeur/reisleider vervoer je vakantiegangers op dagtochten of vakantiereizen. Ook ben je actief in school- en groepsvervoer. Je bent klantvriendelijk en behulpzaam. Je bent niet alleen een goede chauffeur die passagiers veilig en prettig naar hun bestemming brengt maar verzorgt ook zaken als catering en entertainment. Je werkt in binnen- en buitenland en hebt dus te maken met internationale wetten en regels. Je hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken