Sloper

Sloper

Altijd geleerd dat je niets stuk mag maken? Als sloper is het juist je werk!

Opleiding

 • Je leert dat je niet zomaar iets kan gaan slopen, maar dat je eerst goed moet kijken hoe constructies in elkaar zitten. Je leert dus ook hoe je veilig kunt werken. Je komt veel verschillende stoffen en materialen tegen in (oude) gebouwen. Asbest bijvoorbeeld. Daar gelden aparte regels voor. Ook leer je recyclen, want hout, koper, zink en lood kunnen apart worden aangeboden bij de afvalverwerking.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  8 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als sloper werk je voornamelijk op een slooplocatie en opdrachten kunnen variëren van totaalsloop tot renovatiesloop. Bij totaalsloop voer je assisterende werkzaamheden uit, bij renovatiesloop werk je met handgereedschap. Je hebt bouwkundige kennis en basiskennis van gereedschappen, apparatuur en machines. Je bent op de hoogte van veilig, gezond en milieubewust werken. Je hebt een goede conditie want het is zwaar werk met veel bukken, knielen en tillen. Je volgt instructies op voor de sloopwerkzaamheden van je leidinggevende.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken