Allround sloper

Allround sloper

Het uitsluiten van gevaar is in dit werk heel belangrijk. Van instortingsgevaar tot het snel herkennen van asbest.

Opleiding

 • Je leert dat je er verschillende soorten van slopen zijn: totaalsloop, renovatiesloop, asbestsanering en bodemsanering. En alle vier hebben een eigen aanpak nodig met aparte apparaten en machines. Jij weet daar alles van met je opleiding tot allround sloper. Je leert hoe die machines werken en waar je op moet letten. Je leert over veiligheid en over afvalscheiding zodat materialen kunnen worden hergebruikt.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround sloper werk je met verschillende soorten gereedschap. Je verwijdert of demonteert materiaal uit het te slopen pand of object. Dat kan met een snijbrander, maar ook met een grote sloopmachine. In dat laatste geval ben je de assistent die de machinist aanwijzingen geeft. Het uitsluiten van gevaar is in dit werk heel belangrijk. Van instortingsgevaar tot het snel herkennen van asbest.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken