Natuursteenbewerker ambachtelijk

Natuursteenbewerker ambachtelijk

Natuursteenbewerker ambachtelijk is een eeuwenoud beroep. Met gereedschappen haal jij het beste uit de steen.

Opleiding

 • Je leert aan grafmonumenten werken, gevelstenen, aanrechtbladen, vloeren en trappen. Je leert de gereedschappen en technieken kennen die je daarvoor nodig hebt. Je leert zagen, frezen en polijsten en je leert de verschillende soorten steen kennen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als natuursteenbewerker ambachtelijk bewerk, assembleer, stel en restaureer je natuursteen. Het werk is handmatig en je weet per steensoort precies welke werkwijze bij het type steen hoort. Je doet dit in de werkplaats en op de bouwplaats. Het is een leuk en afwisselend beroep, omdat je te maken hebt met wisselende werkstukken en verschillende soorten steen. Omdat er vaak sprake is van lastige maatvoering, is het een uitdagend beroep!

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Schoollocaties

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken