Allround natuursteenbewerker

Allround natuursteenbewerker

Een eeuwenoud vak dat nog steeds bestaat. Een vak voor de echte liefhebber dus.

Opleiding

 • Natuursteen ben je vast wel eens tegengekomen in oude panden op vloeren en in trapportalen. En wat dacht je van keukenbladen? Maar ook begraafplaatsen liggen er vol mee. Je leert hoe je natuursteen kan bewerken en je leert de machines en materialen kennen die daarbij nodig zijn. Je leert zagen, frezen en polijsten. Natuurlijk moet je ook weten hoe je het materiaal op moet meten voor je aan de slag kan.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Onbekend
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround natuursteenbewerker bewerk je natuursteen machinaal in de werkplaats van een natuursteenbedrijf. Je bewerkt grafmonumenten, aanrechtbladen, tegels en platen voor gevelbekleding. Op begraafplaatsen plaats, verwijder en bewerk je grafmonumenten. Je werkt met diverse soorten natuursteen. Meestal werk je met voorgezaagd materiaal. Je voert de bewerkingen met de hand of met een machine uit. Daarnaast organiseer je het dagelijkse werk van de collega's. Je hebt ruimtelijk inzicht en je bent nauwkeurig. Je kan zelfstandig werken, je neemt zelf beslissingen en je neemt de verantwoording voor de werkzaamheden van een ploeg.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken