Allround machineoperator houttechniek

Allround machineoperator houttechniek

Gek op de geur van pas gezaagd hout én dol op techniek? In dit beroep combineer je die twee echt goed.

Opleiding

 • Als allround machineoperator houttechniek leer je omgaan met CNC-machines. Dat zijn computergestuurde machines waarmee je hout kunt zagen, schaven of frezen. Je leert natuurlijk ook de verschillende soorten hout kennen en hoe je veilig kunt werken. Ook leer je hoe je het werk in de productieruimte kunt voorbereiden en hoe je collega's kunt begeleiden.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bbl
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  86%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als allround machineoperator houttechniek bedien je CNC-machines maar je kan ook omgaan met stationaire zaag- en schaafmachines. Je werkt met houten plaatmaterialen die je samenstelt. Je begeleidt het productieproces en handelt snel en vakkundig bij veranderde omstandigheden.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken