Allround meubelstoffeerder

Allround meubelstoffeerder

Houd jij van meubels en ben je creatief? Misschien is een baan als allround meubelstoffeerder dan iets voor jou.

Opleiding

 • Je leert omgaan met stoffeer gereedschappen en weet hoe je hand- en naaimachines kunt gebruiken. Je leert vullen en stofferen en hoe je op verschillende manieren een mooie afwerking kunt maken. Natuurlijk leer je de eigenschappen kennen van de verschillende materialen. Je leert ook leiding geven aan collega’s.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op stage
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Goede kans op een leerbaan

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Stoelen en banken zijn om op te zitten. Daarnaast bepalen ze ook de sfeer in een ruimte. Als allround meubelstoffeerder bekleed je stoelen of banken. Dit kunnen nieuwe of gebruikte meubels zijn. Daarnaast geef je ook leiding aan een team. Je haalt kapotte meubels uit elkaar en repareert deze. Je knipt, snijdt en naait bekleding op maat. Je bekleedt het meubel. Bij nieuwe meubels werk je ook zo. Je houdt ervan om met je handen iets moois te maken.Je kunt problemen tegenkomen tijdens je werk. Dan zoek je zelf naar oplossingen. Je kunt precies werken. Soms is het zwaar werk. Je moet dus fit zijn.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken