Werkvoorbereider meubelindustrie / (scheeps)interieurbouw

Werkvoorbereider meubelindustrie / (scheeps)interieurbouw

De inrichting van een restaurant, bibliotheek of scheepsjacht is zo makkelijk nog niet. In dit beroep weet je wat je te doen staat bij zo’n project.

Opleiding

  • Je leert een opdracht in te schatten, zodat je begrotingen en planningen kunt maken. Je leert berekeningen maken en offertes opstellen. Je leert hoe je de inkoop van materialen en gereedschappen doet en waar je op moet letten. Je leert ook leiding geven aan collega’s.

     

    De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Studie in cijfers

    Leerweg: bol bbl
    Leerweg bol
    Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    7 Op dit moment
    Na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 13
    Leerweg bbl
    Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    7 Op dit moment
    Na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 14

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Als werkvoorbereider meubelindustrie bereid je een klus voor. Ter plekke bekijk je of er lastige punten zijn. Daarna maak je een technische tekening met de computer. Je weet precies wat nodig is voor een klus. Je weet alles over het materiaal, de machines en de werkuren. Je kunt goed ingewikkelde berekeningen maken. Je berekent de kosten van de klus zorgvuldig. Dan stel je een offerte op voor de klant. Jij organiseert het werk. Regelmatig overleg je met je baas, de projectleider en de klant. Ook als een opdracht af moet, houd je het hoofd koel.

Zoeken