Maatschoenmaker

Maatschoenmaker

Ben jij gek op schoenen en zou jij ze graag zelf willen ontwerpen? Dat kan! Word maatschoenmaker. Dan kun je ze zelf ontwerpen en maken.

Opleiding

 • Je leert hoe schoenen gemaakt worden en waar je daarbij rekening moet houden. Je leert passchoenen, hakken, zolen en schachten maken. Ontwerpen en mode komen langs tijdens deze opleiding. Omdat je zelfstandig zult werken, leer je ook ondernemen, reclame maken en administreren.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg bol
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.2
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  73%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als maatschoenmaker heb je geen alledaags beroep. Je maakt producten die mooi en bijzonder zijn. Unieke producten, die met veel aandacht en creativiteit gemaakt worden. Als maatschoenmaker bedenk je eerst de vormgeving. Dit gaat soms in overleg met de klant. Je luistert dan goed naar wat de klant wil en overtuigt hem van je deskundigheid. Soms kun je zelf bedenken wat je mooi vindt en wat je denkt dat je kunt verkopen. Vanuit je vakmanschap denk je goed na of het ontwerp wel uit te voeren is. Ook maak je een inschatting van de kosten.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken