Medewerker Juwelier

Medewerker Juwelier

Om in een juwelierszaak te kunnen werken, moet je heel wat specialistische kennis hebben. Over edelstenen, goud en zilver bijvoorbeeld.

Opleiding

 • Je leert over de juweliersbranche, welke voorwerpen er verkocht worden en wat de eigenschappen van de materialen zijn. Je krijgt les in verkoop, reclame en marketing. Een belangrijk onderdeel van een juwelierszaak is de etalage. Je leert tijdens jouw opleiding tot medewerker juwelier waar je op moet letten.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als medewerker juwelier verkoop je sieraden die gemaakt zijn van verschillende materialen: goud, zilver platina en edelstenen. Je bent de gastheer of gastvrouw in de winkel. Je zorgt voor een goede presentatie van de collectie en je voert reparaties uit. Je bent goed op de hoogte van de laatste mode en trends.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken