Assistent plant, dier of groene omgeving

Hou jij van de natuur en lekker buiten werken en wil je de omgeving mooier maken? Als assistent plant, dier of groene omgeving zorg jij dat de omgeving er mooi bij ligt. Je plant aan, verzorgt en onderhoudt het groen. Lekker met je voeten in de aarde werken!

Opleiding niveau
Niveau 1
Opleiding duur
1 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

Je leert hoe je bomen, planten en bloemen verzorgt. Ook leer je veilig werken met de machines die daarbij gebruikt worden. Je leert hoe je schuttingen plaatst, hoe je bestraat en hoe je vijvers aanlegt. Natuurlijk leer je dan ook hoe alles onderhouden en verzorgd moet worden. Je zult samenwerken met ervaren collega's. Hoe je dat samenwerken het beste aanpakt, leer je ook.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Beroep

Je werkt als assistent plant dier of groene omgeving lekker met de natuur. In sommige gevallen werk je in een kwekerij en verzorg je het zaaien, water geven en onkruid weghalen. In andere gevallen werk je buiten op sportterreinen, parken of begraafplaatsen. Daar verzorg je het groen. In dat geval werk je op openbare plekken, waar iedereen mag komen. Je moet het daarom leuk vinden om voorbijgangers of bezoekers uit te leggen wat je aan het doen bent.Je helpt bij het aanleggen en onderhouden van groenvoorzieningen, zoals plantsoenen. Soms heb je daar machines voor nodig.

Check de toekomst van deze sector