Assistent procestechniek

Bij grotere bedrijven worden producten met behulp van machines gemaakt. Denk aan een lopende band, waar een product allerlei bewerkingen ondergaat voordat het naar de winkel kan. Als assistent procestechniek bedien je één of meer machines of controleer je het productieproces.

Opleiding niveau
Niveau 1
Opleiding duur
1 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

Je leert werken met machines en apparatuur voor de productie van allerlei artikelen. In de procestechniek werk je samen met andere collega's. Je leert waar je bij dat samenwerken op moet letten en in welke situaties je het beste hulp kunt inroepen. Je leert de regels kennen voor milieu en veiligheid.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Beroep

Als assistent procestechniek bedien je verschillende machines en installaties en je zorgt er voor dat de productie goed verloopt. Je controleert de gang van zaken aan de hand van verschillende procedures en voorschriften en je lost kleine storingen op. Je houdt de veiligheidsvoorschriften goed in de gaten. Je houdt van techniek en je vindt het interessant om te weten hoe de machines werken. In de industrie gaat de productie dag en nacht door. Daarom werk je vaak in ploegendiensten. 

Check de toekomst van deze sector