Assistent verkoop/retail

Wij jij graag in een winkel of supermarkt staan, mooie producten verkopen en kassawerk doen later? Begin dan met de opleiding assistent verkoop/retail. Je leert hoe het werken in een winkel en met klanten is.

Opleiding niveau
Niveau 1
Opleiding duur
1 jaar
Leerweg
bol, bbl

Opleiding

In een winkel komen telkens nieuwe voorraden binnen die een plekje moeten krijgen in de schappen of in het magazijn. Je leert tijdens deze opleiding hoe je goederen in ontvangst neemt en waar je daarbij op moet letten. Je leert hoe je de winkel netjes houdt voor klanten en wanneer je het beste voorraden aan kunt vullen. Ook leer je hoe je klanten netjes te woord staat en verder kunt helpen. Samenwerken staat natuurlijk ook op het programma.

 

De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding.

Beroep

Als assistent verkoop/retail ontvang je de goederen die in de winkel worden verkocht. Je controleert de goederen en legt ze op de juiste plek in de winkel of het magazijn. Je zorgt ervoor dat de voorraad in de winkel altijd is aangevuld en dat de presentatie van de artikelen in de winkel er netjes uitziet. Dit betekent ook dat je samen met collega’s de winkel opruimt en schoonhoudt. Soms mag je een collega helpen om met een aantal artikelen een mooie presentatie in de winkel te maken.Als je in de winkel bezig bent, is de klant natuurlijk het allerbelangrijkste, bijvoorbeeld als een klant vragen heeft over artikelen. Je probeert vragen van de klant te beantwoorden en als je het antwoord niet weet, zorg je er voor dat een collega de klant verder helpt. Als aankomend verkoopmedewerker ben je dus echt een belangrijke schakel in de winkel. Jij kunt er voor zorgen dat de klanten tevreden zijn en graag terug komen!

Check de toekomst van deze sector