Medewerker agrohandel en logistiek

Medewerker agrohandel en logistiek

In de groene sector werk je met beperkt houdbare producten. Dat is een vak apart! Je moet precies weten wat je doet, want versproducten zijn allemaal anders. Je gaat nou eenmaal anders om met een ei, dan met een conifeer.

Opleiding

 • Tijdens je opleiding leer je hoe je verschillende producten goed opslaat en transporteert. Je leert alles over het bewerken, verpakken en bewaren van versproducten. Je leert overleggen, samenwerken en werken op de computer. Jij weet straks wat een magazijn is en hoe je daar je werk in kunt doen.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  77%
  Doorstroom naar andere mbo opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  40%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  100%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als medewerker agrohandel en logistiek werk je vooral in de hallen en opslagruimtes van een groothandelsbedrijf in bloemen, planten, bomen, aardappelen, groenten en fruit. Je maakt producten klaar voor de aflevering en verkoop. Je let op de houdbaarheid van de producten en de bijbehorende kwaliteitsnormen. Je werkt zorgvuldig en snel.

Zoeken