Vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek

Vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek

Wanneer je werkt met groente, fruit, vis en vlees weet je dat je met kwetsbare producten werkt. Temperatuur, ruimte en tijd hebben invloed op de houdbaarheid.  Als vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek ga jij daar goed mee om.

Profiel Groen
Richting Groen
Code 25434
 • Niveau 3
 • 2-3 jaar
 • bol, bbl

Opleiding

 • Allereerst leer je de verschillende producten kennen en leer je waar je rekening mee moet houden.  De juiste verpakking, opslag en timing is alles! Je weet hoe je de producten kunt inpakken en klaar kunt zetten voor transport. Dat doe je samen met je collega’s. Leiding geven is onderdeel van deze opleiding.

   

  De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  77%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  91%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.9
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  73%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Verse producten als groente en fruit, bloemen en planten worden veelal verhandeld via groothandelsbedrijven. Daar worden ze opgeslagen, gecontroleerd en weer ingepakt voor vervoer. Alles wat daar gebeurt, is opgedeeld in verschillende onderdelen, bijvoorbeeld het aannemen of de opslag. Als vakbekwaam medewerker agrohandel en logistiek geef je instructies aan de medewerkers en houd je de planning in de gaten. Ook zorg je ervoor dat de kwaliteit van het werk goed is.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken