Vakexpert agrohandel en logistiek

Vakexpert agrohandel en logistiek

De (inter)nationale groene handel is erg dynamisch. Je kan snel handelen en slim plannen. Onverwachte situaties oplossen. Met een opleiding vakexpert agrohandel en logistiek sta jij sterk in je schoenen!

Profiel Groen
Richting Groen
Code 25989
 • Niveau 4
 • 3-4 jaar
 • bol, bbl

Opleiding

 • Je leert hoe je producten tegen de juiste prijs kan inkopen of verkopen. Productkennis, gesprekstechnieken, leidinggeven zijn onderdeel van deze opleiding. Ook leer je hoe het (internationale) transport werkt en hoe je de transporten het beste kunt plannen. Versproducten hebben nou eenmaal een beperkte houdbaarheid, dus timing is alles!

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  6.6
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  81%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  40%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  88%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9
  Leerweg bbl
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.3
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  66%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  10 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als vakexpert agrohandel en logistiek werk je op een groothandelsbedrijf dat zich bezighoudt met voedsel- en groenproducten. Bijvoorbeeld bloemen, planten, aardappelen, groenten en fruit. Je zorgt ervoor dat de inkoop en verkoop goed verlopen. Je weet precies wat leveranciers aanbieden en wat klanten vragen. Je houdt de ontwikkelingen van de prijzen in de gaten. Ook controleer je de gegevens van de producten, de processen en het transport. Je keurt de producten. Je controleert hun geur, kleur, versheid, maat en kwaliteit. Je bepaalt welke producten er gekocht worden. Ook bedenk je welke nieuwe producten interessant kunnen zijn voor de klant. Je overlegt met kwekers over prijzen, transport en leveringsvoorwaarden. Je vraagt de klant welke wensen hij heeft en leg je hem de mogelijkheden voor.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken