Leidinggevende leisure & hospitality

Leidinggevende leisure & hospitality

Vrije tijd voor de één, is business voor de ander. Als manager leisure & hospitality weet jij daar alles van.

Opleiding

 • Je leert sport- en spelactiviteiten en excursies organiseren voor groepen mensen. Je leert entertainment en evenementen te organiseren. Je leert de commerciële kant van vakanties kennen en kunt bedrijfsplannen schrijven. Je leert ook leiding geven aan een team van medewerkers.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  80%
  Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
  32%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  85%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 9
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  7 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als leidinggevende leisure and hospitality geef je leiding aan een groep recreatiemedewerkers. Leisure betekent vrije tijd. En hospitality betekent gastvrijheid. Je organiseert en begeleidt  activiteiten, zoals wandeltochten, excursies, feesten en spellen. Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van jezelf, je collega’s, klanten en de gasten. Hiernaast werk je bijvoorbeeld bij de receptie, waar je gasten ontvangt en hen de informatie geeft die ze nodig hebben. Je moet met allerlei mensen om kunnen gaan, want je hebt te maken met verschillende groepen gasten, zoals kinderen, jongeren, gezinnen en ouderen. Je durft beslissingen te nemen en je hebt commercieel inzicht.

  Bekijk deze video om de mogelijkheden te zien in de recreatie. 

Op stage in het buitenland: “Het leven in Zweden voelde nooit gehaast”

ABBA, Pippi Langkous en knäckebröd. Denk je dan ook meteen aan Zweden? Voor Mèjoe Meijs is Zweden ook fika, buiten leven en ruimte. Hij ontdekte het land tijdens zijn stage op een Zweedse camping....
Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken