Gespecialiseerd kok
- Niveau 4
- 3-4 jaar
- bol, bbl
Als zelfstandig werkend kok kan je zelf menu’s bedenken en klaarmaken en houd je je hoofd koel terwijl je in snel tempo de lekkerste gerechten maakt in de keuken.
Je leert gerechten maken en aanpassen op basis van (dieet)wensen van gasten. Je leert creatief en innovatief te koken, zodat je nieuwe gerechten kunt ontwikkelen voor de menukaart. Je leert op de winstgevendheid te letten door ook recepten aan te bieden die de kosten laag houden. Tenslotte leer je taken verdelen en leiding geven aan collega-koks.
De vakken Nederlands, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
Als zelfstandig werkend kok bereid je gerechten en componenten. Je houdt rekening met dieetwensen. Je voert ondersteunende werkzaamheden uit, zoals het beheren van de keukenvoorraad, meedenken over het menu en het verbeteren van de kwaliteit. Je helpt je medewerkers bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Je plant je werkzaamheden en je voert ze zelfstandig uit. Uiteraard word je vaak bijgestaan door collega’s en hulpkrachten.