Gespecialiseerd kok
Deel deze opleidingGespecialiseerd kok
Als gespecialiseerd kok bedenk je hoe je de gerechten die de chef-kok op de kaart heeft gezet nóg lekkerder en specialer maakt.
Opleiding
-
Je leert leiding nemen over een speciaal deel van de keuken, de koude- of warme keuken of de patisserie bijvoorbeeld. Je leert bijzondere kooktechnieken en de nieuwste trends. Je leert hoe je gerechten kunt ontwikkelen en verder verfijnen. Daarnaast leer je leidinggeven, budgetteren en plannen.
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
-
Studie in cijfers
Leerweg: bol bblStudententevredenheidlandelijk rapportcijfer7Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar54%Studententevredenheidlandelijk rapportcijfer7Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar65%Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft95%Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebiedStartsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon€ 11
Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Als gespecialiseerd kok bereid je bijzondere, creatieve of luxe gerechten en je organiseert de werkzaamheden die in de keuken plaatsvinden. Je bewaakt de kwaliteit van de gemaakte gerechten of onderdelen daarvan en zorgt ervoor dat deze aan de verwachtingen van de gasten voldoen Je bent ook verantwoordelijk voor het inkopen van ingrediënten en producten . Een andere taak die je uitvoert is het samenstellen en vormgeven van de menukaart. Je werkt nauw samen met je leidinggevende. Tot slot help jij ook nieuwe en/of lerende medewerkers en geef je leiding aan de medewerkers binnen jouw afdeling/partie. Je vindt het niet erg om op wisselende tijden te werken.
Schoollocaties
- Albeda Rosestraat 1101, Rotterdam
- Curio Markendaalseweg 35, Breda
- De Rooi Pannen Dr. Ahausstraat 1, Tilburg
- De Rooi Pannen Kaakstraat 1, Eindhoven
- De Rooi Pannen Fellenoordstraat 93, Breda
- Firda Julianalaan 97, Leeuwarden
- Firda de Harste 4-6, Sneek
- Gilde Opleidingen Laaghuissingel 4, Venlo
- Graafschap College Maria Montessoristraat 3, Doetinchem
- Koning Willem I College Vlijmenseweg 2, 's-Hertogenbosch
- ROC Horizon College Umbriëllaan 2, Heerhugowaard
- ROC Midden Nederland Newtonbaan 12, Nieuwegein
- ROC Mondriaan Helenastraat 15, Den Haag
- ROC Nijmegen Campusbaan 6, Nijmegen
- ROC van Amsterdam Da Costastraat 36, Amsterdam
- ROC van Flevoland Straat van Florida 1, Almere Buiten
- ROC van Twente Wierdensestraat 65, Almelo
- Rijn IJssel Marijkeweg 5, Wageningen
- Niet bekend
- Geringe kans
- Matige kans
- Voldoende kans
- Ruim voldoende kans
- Goede kans