Boulanger

Boulanger

Ooh la la.... een boulanger weet hoe het brood gebakken wordt! De naam komt uit de Franse taal. Heb jij een passie voor heerlijk luchtig brood met knapperige korstjes? Specialiseer je dan tot een heuse boulanger!

Opleiding

 • Tijdens deze 1-jarige opleiding leer je alles over de nieuwste broodproducten en technieken. Je leert hoe je boulangerieproducten kunt modelleren, bakken, bewaren en verpakken. Je leert hoe je de kwaliteit kunt bewaken en hoe je de productie het beste organiseert. Ook leer je hoe je kosten kunt berekenen en wat dan de kostprijs zal zijn van jouw producten. 

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Onbekend
  Leerweg bbl
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  85%
  Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Met natuurlijke grondstoffen bak je de mooiste en lekkerste broden en andere bakkerijproducten. Je bedenkt nieuwe producten en zorgt dat alles er mooi uit ziet. Je bent ook verantwoordelijk voor het berekenen van een goede prijs voor de producten.

Schoollocaties
Publiek en Particulier Publiek Particulier

Kans op werk

Kans op leerbaan

Kans op stage

 • Niet bekend
 • Geringe kans
 • Matige kans
 • Voldoende kans
 • Ruim voldoende kans
 • Goede kans

Zoeken