Patissier

  • 25183
  • Niveau 4
  • 1 jaar
  • bol, bbl

Patissier

Een beroep om je vingers bij af te likken! Maak jij straks dagelijks originele, creatieve taarten en andere lekkernijen?

Opleiding

  • Wat leer je?

    Je leert bijzonder banket te maken, ijs en chocolade. Je leert de ambachtelijke technieken die nodig zijn om de prachtigste taarten te maken. Je leert creatief te zijn met ingrediënten, zodat je originele producten kunt maken. Daarnaast leer je collega’s te begeleiden in de keuken.

     

    De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

  • Wanneer word je toegelaten?
  • Na deze opleiding
  • Studie in cijfers

    bol bbl
    Leerweg bol
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7.6
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    84%
    Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    7%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    94%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
    Leerweg bbl
    Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
    7.1
    Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
    80%
    Doorstroom naar hbo-opleidinglandelijk percentage na het behalen van een mbo-diploma in het afgelopen schooljaar
    3%
    Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
    87%
    Kans op werk landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
    Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
    Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
    € 10,96

    Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend.

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven er zijn voor jouw opleiding? Klik hier om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

  • Als patissier maak je allerlei soorten gebak en taart. Je bent erg creatief en vindt het leuk om steeds weer nieuwe lekkere dingen te bedenken en te maken. Het is afwisselend werk. Het is handmatig en ambachtelijk werk. Je past verfijnde technieken toe en complexe productiemethoden zodat er géén afwijkende patisserieproducten ontstaan. Je moet de producten kunnen beoordelen en kunnen signaleren wanneer producten afwijken.Vervolgens ga je analyseren wat de oorzaak van de afwijking is en ga je knelpunten oplossen. Daarnaast doe je de inkoop en de planning van het werk. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch.Je bent een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Van crisis naar kans: Knokken voor je droomzaak

“Mbo’ers zijn aanpakkers,” zegt Francis Verschoor (25). De uitbater van lunchroom Francis Lunch and Baked Goods in Dordrecht weet waar ze het over heeft. Ze moest het afgelopen jaar steeds weer...
Schoollocaties

De kans om direct na je diploma werk te vinden dat bij je opleiding past.

  • Goede kans
  • Ruim voldoende kans
  • Voldoende kans
  • Matige kans
  • Geringe kans
  • Niet bekend

Zoeken