Patissier
Deel deze opleidingPatissier
Een beroep om je vingers bij af te likken! Maak jij straks dagelijks originele, creatieve taarten en andere lekkernijen?
Opleiding
-
Je leert bijzonder banket te maken, ijs en chocolade. Je leert de ambachtelijke technieken die nodig zijn om de prachtigste taarten te maken. Je leert creatief te zijn met ingrediënten, zodat je originele producten kunt maken. Daarnaast leer je collega’s te begeleiden in de keuken.
Â
De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.
-
Studie in cijfers
Leerweg: bol bblStudententevredenheidlandelijk rapportcijfer7.2Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar72%Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft85%Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon€ 9Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft96%Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebiedStartsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon€ 11
Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer
Stage lopen
In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.
Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.
Beroep
-
Als patissier maak je allerlei soorten gebak en taart. Je bent erg creatief en vindt het leuk om steeds weer nieuwe lekkere dingen te bedenken en te maken. Het is afwisselend werk. Het is handmatig en ambachtelijk werk. Je past verfijnde technieken toe en complexe productiemethoden zodat er géén afwijkende patisserieproducten ontstaan. Je moet de producten kunnen beoordelen en kunnen signaleren wanneer producten afwijken.Vervolgens ga je analyseren wat de oorzaak van de afwijking is en ga je knelpunten oplossen. Daarnaast doe je de inkoop en de planning van het werk. Je werkt zorgvuldig en hygiënisch.Je bent een echte teamspeler met een groot verantwoordelijkheidsgevoel.
Schoollocaties
- Albeda Industrieweg 14, Vlaardingen
- Curio Frankenthalerstraat 15, Breda
- Firda Julianalaan 97, Leeuwarden
- Gilde Opleidingen Laaghuissingel 4, Venlo
- ROC van Amsterdam Elandsstraat 175, Amsterdam
- ROC van Twente Wierdensestraat 65, Almelo
- Rijn IJssel Marijkeweg 5, Wageningen
- Summa College Sterrenlaan 10, Eindhoven
- Zadkine Benthemplein 15, Rotterdam
- mboRijnland Groen van Prinsterersingel 52, Gouda