Leidinggevende bakkerij

Leidinggevende bakkerij

Als het gaat om brood, taart en andere, zoete koek ben jij van alle markten thuis. Voor een vers brood draai jij je hand niet om.

Opleiding

 • Je leert de ins en outs kennen van het bakkersbedrijf. Je doet kennis op van brood en banket, wat er in zit en hoe het moet worden gebakken. Je leert grondstoffen inkopen, begroten en budgetteren. Je leert leiding geven over de mensen in de bakkerij. Natuurlijk leer je de kwaliteit- en hygiëne eisen kennen.

   

  De vakken Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap horen standaard bij deze opleiding en je kunt vaak nog extra keuzedelen kiezen om je verder te specialiseren.

 • Studie in cijfers

  Leerweg: bol bbl
  Leerweg bol
  Studenten­tevredenheidlandelijk rapportcijfer
  7.1
  Geslaagde studentenlandelijk percentage in het afgelopen schooljaar
  67%
  Afgestudeerden met werklandelijk percentage studenten dat 1,5 jaar na behalen van het diploma werk heeft
  92%
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op stage landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 10
  Leerweg bbl
  Baankans landelijk in jouw vakgebied, na je opleiding
  9 Op dit moment
  Na je opleiding
  Kans op leerbaan landelijk in jouw vakgebied
  Startsalarislandelijk gemiddeld bruto uurloon
  € 11

  Studie in Cijfers geeft informatie over de opleiding en de arbeidsmarkt. Hoewel Studie in Cijfers een mogelijk beeld geeft van de toekomst, geeft het geen garanties. Een opleiding kan tenslotte veranderen, net als de vraag naar gediplomeerde medewerkers of jouw eigen situatie. SBB ontwikkelde Studie in Cijfers in opdracht van het ministerie van OCW. Aan de cijfers kunnen geen rechten worden ontleend. Lees meer

Stage lopen

In het mbo is de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je stage doe je bij een erkend leerbedrijf. Zo'n leerbedrijf biedt deskundige begeleiding en de werkplek is veilig.

Benieuwd hoeveel leerbedrijven een stage aanbieden voor jouw opleiding? Klik hier en bekijk op het kaartje met de kans op stage om in jouw regio het aanbod te bekijken.

Beroep

 • Als leidinggevende bakkerij ben jij de persoon die er voor zorgt dat alles goed gaat in de bakkerij. Je geeft leiding, je houdt in de gaten dat klanten tevreden zijn en je zorgt ervoor dat alles volgens de regels en bedrijfsvoorschriften verloopt. Je werkt ook actief mee in de bakkerij. Als leidinggevende bakkerij kun je anderen motiveren en stimuleren. Je bent ondernemend van aard en weet alles van het bakken. Wanneer je een groot verantwoordingsgevoel hebt, dan is dit werk echt iets voor jou!

Zoeken